E-förslaget kunde inte lämnas in för vidare hantering

E-förslaget kunde inte lämnas in för vidare hantering eftersom antalet underskrifter inte uppnått minimiantalet när slutdatumet passerade.

Gratis kollektivtrafik för unga under 18 år

Sammanfattning

Erbjud gratis kollektivtrafik i Skåne under sommaren för unga under 18 år.

Beskrivning

I många kommuner ges gratis kollektivtrafik för unga under 18 år. Bland annat Svalövs kommun, Stockholms kommun och säkert många andra kommuner. Svalövs kommun erbjuder gratis kollektivtrafik i hela Skåne för unga under 18 år under hela året. I Stockholms kommun erbjudes gratis kollektivtrafik i Stockholm endast under sommaren. Jag anser att vi i Eslöv kan erbjuda gratis kollektivtrafik i Skåne för unga under 18 år, i alla fall under sommaren. De skulle då kunna röra sig lättare ute, vilket gynnar hälsan. Idag är det många som inte har råd med sommarkortet som Skånetrafiken säljer och får då sitta hemma istället. Många ungdomar tycker inte heller att det är så spännande att endast vara i den egna kommunen (man är ju där resten av året), utan vill t ex kunna åka till stranden eller utforska resten av Skåne under sommaren. Har man då inte råd till det så blir man sittandes hemma.

Se länkar till andra kommuner som erbjuder gratis kollektivtrafik:

https://svalov.se/trafik-gator--parker/kollektivtrafik

https://www.regionstockholm.se/om-regionstockholm/ekonomi/Ekonominyheter/Behallare-for-ekonominyheter/2022/12/budget-2023-ungdomar-aker-gratis-i-kollektivtrafiken-pa-sommarlovet/

Direktlänk till e-förslaget

https://eforslag.eslov.se/eforslag/387

Onlineunderskrifter

Nr. Namn Datum Kommentar
1 Alias_2414 2023-06-22

Kommentarer

Information

Status

Ej inlämnad

Förslagsställare

Alias_2414

Startdatum

2023-06-22

Slutdatum

2023-09-22

Målgrupp

Trafik och resor

Signaturer

1 onlineunderskrifter